Мнения коментари хотел Аспа Вила
Аспа Вила е СПА хотел за почивка на планина, в село Баня Благоевградско, което е утвърдено като балнеоложки център в Югозападна България, в полите на Пирин, Рила и Родопи планина. Хотелът е разположен в екологично чист район с борова гора, на 10 мин път до подножието на планините. В непосредствена близост до топли минерални извори, от които целият хотел е захранен Аспа Вила е типичният SPA хотел за зимен и летен туризъм, планински преходи, каране на ски, открити и закрити топли плувни басейни, тангентор, джакузи с гореща минерална вода, SPA процедури, лечебна балнеология. Хотел Аспа Вила е перфектният избор за почивка на планина в село Баня. Хотелът работи целогодишно и посреща много чуждестранни и български туристи от всички части на света и България през всеки един туристически сезон. За цени, резервации, настаняване, СПА услуги и повече информация [тук..] Aspa Vila

Маркетингова стратегия за развитие на Банско и региона

Развитие на ски туризма в Банско и региона


Маркетинг стратегия за развитие на региона на Банско като европейски център за зимен туризъм

Община Банско публикува в сайта си подробна програма за развитието и утвърждаване на Банско и региона като ски столица на Европа. Програмата е подпомогната от Европейския фонд за регионално развитие и са отпуснати голяма сума средства за осъществяване на идеята. Накратко може да видите какви точки ще засегне тази програма за развитие:

ВЪВЕДЕНИЕ:
1. Маркетингова стратегия на туризма
1.1. Целеви пазари:
1.1.1. Туристически пазар в България;
1.1.2. Туристически пазар в Полша (Закопане);
1.1.3. Туристически пазар в Европа;
1.2 Пазарни позиции;
1.3. Сравнителни конкурентни предимства;
1.4. Основни цели и приоритети;
2. Входяща маркетингова стратегия
2.1. Заинтересовани страни (държавни органи, неправителствени организации и частният бизнес)
2.2. Визия на туризма в гр.Банско
2.3. Услуги – изграждане на комплексен туристически продукт
2.4. Цени и инвестиции
2.5. Дистрибуция
2.6. Промоция
3. Продуктова (услугите) стратегия
4. Промоционална стратегия
5. Рекламна стратегия
6. Ценова стратегия
7. Очаквани резултати
8. Мониторинг
Използвани материали и източници на информация:
Приложение № 1 - Участия на международни туристически изложения, организирани от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма за периода януари-юни 2010г.
Приложение № 2 План на дейностите


Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 www.bgregio.eu
Инвестираме във Вашето бъдеще! Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България

От тук може да изтеглите и да прочетете пълното съдържание на "Маркетинг стратегия за развитие на региона на Банско като европейски център за зимен туризъм"

3 коментара:

  1. Спас Баненски от село Пирин, Благоевградско - Прочетох подробно стратегията на Община Банско, но за учудване никъде на видях да пишат за с.Баня, което се намира само на 5 км от Банско. Защо все още нито един банскалия не признава, че Баня е като най-голямото допълнение на популярността и туризма на Банско. Защо не искат да признаят, че напоследък интересите към Баня се увеличиха многократно и това дава положително влияние и на Банско. Аз съм говорил с доста чужденци, които твърдят че Банско ще се развие, не само поради наличието на ски писти там, но най-вече и заради близостта на града до село Баня, което все повече се налага като любима дестинация на много любители на ски спортовете. Няма ли най-накрая банскалии да кажат - радваме се, че Баня е само на 5 км от Банско. Нито един басейн, изграден в хотелите в Банско не може да даде това удоволствие, което туристите изпитват потапяйки се в минералния басейн но хотел Аспа Вила в с.Баня. Колкото и да подгряват водата, то тя не е така топла и приятна като минералната вода от минералните извори в Баня. Това е природно благо наистина.

    ОтговорИзтриване
  2. Да много е прав човека. Нито хората от Банско, нито тези бабугери от Разлог признават, че развитието им без Баня и другите околни села ще бъде равно на нула шанс. Не виждам какво лошо има например банскалий да кажат - Гордеем се, че банско е само на няколко километра от село Баня и село Добърско да речем. Много капацитет има също и в други селища наоколо, но никой не говори за това.

    ОтговорИзтриване
  3. Господа разбира се, че всеки хвали собствената си стока. Съгласен съм обаче, че няма лошо да се гордееш с всичките дадености и красоти на нашата България. Наистина повечко ни липсва национално чувство и често хората се оставят злобата да ги владее.

    ОтговорИзтриване

Уважаеми посетители, моля изразявайте своето мнение за село Баня и хотел Аспа Вила, безпристрастно, бъдете реални в преценките и коментарите си, и само така ще помогнем за развитието на туризма в България в правилната посока. Ако нямате регистриран профил в една от посочените общности, моля изберете опция "анонимен". Благодаря предварително!

Новините от село Баня - RSS