Мнения коментари хотел Аспа Вила
Аспа Вила е СПА хотел за почивка на планина, в село Баня Благоевградско, което е утвърдено като балнеоложки център в Югозападна България, в полите на Пирин, Рила и Родопи планина. Хотелът е разположен в екологично чист район с борова гора, на 10 мин път до подножието на планините. В непосредствена близост до топли минерални извори, от които целият хотел е захранен Аспа Вила е типичният SPA хотел за зимен и летен туризъм, планински преходи, каране на ски, открити и закрити топли плувни басейни, тангентор, джакузи с гореща минерална вода, SPA процедури, лечебна балнеология. Хотел Аспа Вила е перфектният избор за почивка на планина в село Баня. Хотелът работи целогодишно и посреща много чуждестранни и български туристи от всички части на света и България през всеки един туристически сезон. За цени, резервации, настаняване, СПА услуги и повече информация [тук..] Aspa Vila

Туризъм в Банско и Пирин

Ски туризъм в Банско

Условията за ски спорт и туризъм в град Банско наложиха тази част от Северен Пирин като столица на ски спорта в Европа. Банско има трасета около 78 км ски писти, които се обработват перфектно и са годни за каране на ски. Също така Ски трасетата са оборудвани с около 230 оръдия за изкуствен сняг TechnoAlpin, което неминуемо удължава ски сезона в Банско с няколко месеца. Ски центърът предлага и 16 км ски път, който отвежда до начална станция на кабинковия лифт. Модерна кабинкова въжена линия за 8 души, пет 4-седалкови лифта модел Doppelmayer, един 3-седалков лифт Poma, шест ски влека и десет детски ски влекчета обслужват желаещите да покарат ски по стръмните склонове на пистите в Банско.

 

Най-високата точка на ски центъра е 2560 м, а най-ниската 1000 м, като общата дължина на пистите и ски пътищата е 78 км. От тях за начинаещи 35%, 50% за напреднали и 30% за опитни скиори и сноубордисти. Оборудвани с машини за изкуствен сняг са 86% от трасетата.

 

4 коментара:

  1. Надявам се всеки един българин да се гордее, че условията за туризъм в България постепенно се доближават до европейските. Банско е олицетворение на бързоразвиващ се български курорт и все повече предлага наистина професионален подход по отношение на услугите към туристите. Аз лично се гордея, че съм българка....Надя Аспарухова от Банкя

    ОтговорИзтриване
  2. Аз мога спокойно да заявя, че в някои отношения сме над средноевропейските условия. Естествено сървиза и инфатруктурата трябва рязко да се подобрят, ако целим наистина конкурентен продукт.

    ОтговорИзтриване
  3. Да като природни дадености и създадени условия за много кратък период, наистина сме доста напред. Съгласен също и с това, че сървиза и инфатруктурата трябва рязко да се подобрят. Това обаче ще отнеме повече време, отколкото ни се иска.

    ОтговорИзтриване

Уважаеми посетители, моля изразявайте своето мнение за село Баня и хотел Аспа Вила, безпристрастно, бъдете реални в преценките и коментарите си, и само така ще помогнем за развитието на туризма в България в правилната посока. Ако нямате регистриран профил в една от посочените общности, моля изберете опция "анонимен". Благодаря предварително!

Новините от село Баня - RSS