Мнения коментари хотел Аспа Вила
Аспа Вила е СПА хотел за почивка на планина, в село Баня Благоевградско, което е утвърдено като балнеоложки център в Югозападна България, в полите на Пирин, Рила и Родопи планина. Хотелът е разположен в екологично чист район с борова гора, на 10 мин път до подножието на планините. В непосредствена близост до топли минерални извори, от които целият хотел е захранен Аспа Вила е типичният SPA хотел за зимен и летен туризъм, планински преходи, каране на ски, открити и закрити топли плувни басейни, тангентор, джакузи с гореща минерална вода, SPA процедури, лечебна балнеология. Хотел Аспа Вила е перфектният избор за почивка на планина в село Баня. Хотелът работи целогодишно и посреща много чуждестранни и български туристи от всички части на света и България през всеки един туристически сезон. За цени, резервации, настаняване, СПА услуги и повече информация [тук..] Aspa Vila

Назад към бъдещето !

Добре дошли в с.Баня, Разложко - непознатата СПА дестинация!

село Баня парк зона център
Назад към бъдещето, защото бъдещето е връщане към природата и изконните ценности! Нищо ново, само добре забравеното старо. Още в 18-ти век философът Жан Жак Русо отправя призива “Back to nature!” (Назад към природата). Време е да го последваме.

Село Баня - късче от Рая!

Щастливи сме, че все още има кътчета като с.Баня, пощадени от вандализма на цивилизацията. Оазис на природна красота, спокойствие, автентичност и самобитност. Съвременният турист вече и все повече търси места със съхранена природа, органична храна, интересна традиционна кухня, открити и сърдечни хора. А когато има и изобилие от горещи минерални извори, това вече е късче от Рая. Това е село Баня.

изглед село баня благоевградскоНа алиенирания градски човек все повече му липсва досег с естествеността - битова и духовна. А тук има от всичко по много - уникално красива планина, чист въздух, чиста вода. И амбицията на местните власти е да запази региона екологично чист.

Село Баня - един от най-добрите планински SPA курорти

Баня е мястото, където можете да сте си самодостатъчни, ако Ви е омръзнал хаоса на големия град. Ако все пак решите да се изкушите от светски предизвикателства, Банско е само на 5 км. разстояние. Скоро Марк Жирардели го нарече един от най-добрите ски региони в Европа. Сигурна съм, че един ден с. Баня ще бъде един от най-добрите планински спа курорти.

Развитие на туризма в село Баня

римска баня село баня банскоСело Баня има всички предпоставки да се превърне в нов уникален туристически продукт, който съчетава традиция и съвременност. В тази посока са и плановете за развитие на селото от община Разлог. Ще бъдат реставрирани старите Римска и Турска баня, ще се построи воден атракцион с минерална вода, туристически информационен център и др. Освен вече развития ски туризъм, регионът на Национален парк Пирин предлага много алтернативи за ловен туризъм, риболов, голф, ботанически туризъм, орнитоложки туризъм, фото туризъм и др.

Минерални извори, СПА, уникална природа
минерални извори село баня банскоМногото минерални извори (над 70, с температура на водата 57˚С) предполагат развитието на еко туризъм в съчетание с климато и балнео терапия. Още от древността хората са вярвали в пречистващите и оздравителни свойства на водата. Ритуално пречистване чрез вода има в религиозните церемонии на християни, мюсюлмани, евреи, будисти.

лечебни минерални извори село баня разлогМинералната вода на с.Баня се препоръчва основно за заболявания на опорно-двигателния апарат, но има лечебен ефект и при чернодробни, жлъчни, гинекологични, кожни проблеми. Планинският климат и многото слънчеви дни в Разложката котловина имат лечебно въздействие при неврози, бронхит, хипертония, анемия, тиреотоксикоза и др.

местност камено село баня хотел еверестНаистина уникалните природни дадености на региона привличат все повече туристи през цялата година в хотелите и къщите за гости, в село Баня.


Спа Хотел Аспа Вила - Вашият дом далече от дома ...

хотел аспа вила село баняСпа Хотел Аспа Вила определено е правилен избор за Вашата лятна и зимна ваканция сред борова гора, съчетана с балнео - климато терапия. Ще получите специално, но ненатрпчиво обслужване от екипа на хотела, така че пълноценно да се насладите на почивката си в село Баня.

    Лилия Живкова, гр.София

3 коментара:

  1. Както казва авторът: "Село Баня има всички предпоставки да се превърне в нов уникален туристически продукт, който съчетава традиция и съвременност" и това е истина. (Радко Александров, с.Баня)

    ОтговорИзтриване
  2. Тази статия направо ме разчуства. Браво на автора. Трябва да има повече такива българи. Иначе наистина България има изобилие от населени места, които биха станали световни курорти, но .... трябва да дойдат германците тука, а нас да ни изселят на Марс.

    ОтговорИзтриване

Уважаеми посетители, моля изразявайте своето мнение за село Баня и хотел Аспа Вила, безпристрастно, бъдете реални в преценките и коментарите си, и само така ще помогнем за развитието на туризма в България в правилната посока. Ако нямате регистриран профил в една от посочените общности, моля изберете опция "анонимен". Благодаря предварително!

Новините от село Баня - RSS