Мнения коментари хотел Аспа Вила
Аспа Вила е СПА хотел за почивка на планина, в село Баня Благоевградско, което е утвърдено като балнеоложки център в Югозападна България, в полите на Пирин, Рила и Родопи планина. Хотелът е разположен в екологично чист район с борова гора, на 10 мин път до подножието на планините. В непосредствена близост до топли минерални извори, от които целият хотел е захранен Аспа Вила е типичният SPA хотел за зимен и летен туризъм, планински преходи, каране на ски, открити и закрити топли плувни басейни, тангентор, джакузи с гореща минерална вода, SPA процедури, лечебна балнеология. Хотел Аспа Вила е перфектният избор за почивка на планина в село Баня. Хотелът работи целогодишно и посреща много чуждестранни и български туристи от всички части на света и България през всеки един туристически сезон. За цени, резервации, настаняване, СПА услуги и повече информация [тук..] Aspa Vila

Магията на село Баня

Автор: Радко Александров

Разположение на Баня

Село Баня е разположено в планински район на 801 м н.в. в котловина, наречена Разложката котловина. Село Баня се гуши между най-красивите български планини - Рила, Пирин и Родопите. Село Баня отстои на разстояние 5 километра от ски център Банско и 5 километра от административния център за региона - град Разлог. Други близки населени места са Якоруда на 25 км., Благоевград и Гоце Делчев на 50 км, и на около 150 километра е столицата София и град Пловдив. През село Баня минава теснолинейната жп линия Септември-Добринище, която е построена през 30-те години на 20 век и предстои да се използва като туристическа атракция, което ще бъде обект на друга тема в този блог.


Съчетанието ски и балнеология

Близостта на Баня до ски център Банско и изобилието на топла минерална вода от местните извори прави селото атрактивно за туристи и полезно за лечение и профилактика при здравни проблеми с опорно-двигателния апарат и някои заболявания на стомаха. В Баня има намерени археологически доказателства, за това че селото е било известно като балнеоложки център още преди много години.

Качества на минералната вода за външна употреба

Минералните извори в Баня могат да се използва за балнеолечение и профилактика на хронично-възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат, както и за стари травми - счупвания на кости, изкълчвания, натъртвания, ревматизъм, ишиас, ломбаго, дископатия, гръбначни възпаления, хронични гинекологични заболявания, възпалителни заболявания на нервната система, камъни в бъбреците, черния дроб, стомаха, урологични и кожни болести - акне, псориазис, трипер, сифилис, възпаления на дихателните пътища, неврози, както и хронични натравяния с някои тежки метали (радиоактивен стронций, церий и др.)

Качества на минералната вода за вътрешна употреба

Хидрокарбонатите определят основното физиологично действие. Играят важна роля за поддържане на алкално-киселинното равновесие в организма. Хидрокарбонатните йони, в съчетание с натриевите подпомагат нормализирането на стомашната секреция (стомашните сокове). Сулфатните и магнезиевите йони дразнят леко лигавицата на стомаха, повишават неговата кинетика и предизвикват умерено изразено слабително действие. Това е много полезно за възрастните хора е лица, които водят заседнал начин на живот. Тези йони са полезни също за нормалната работа на сърдечно-съдовата система. Калциевите йони са особено важни за различните телесни функции на зъбни и костни сустанции. Минералната вода допълва дефицита в организма от калциеви йони. Флуорът е съществен за здравината на зъбите и костите. Метасилициевата киселина оказва благоприятно действие върху храносмилателната система, като възпрепятства процесите на разлагане на токсичните вещества и по този начин има детоксиращо действие.

SPA център №1
В последните няколко години село Баня се утвърждава като SPA център №1 не само на Банско-разложкия регион, а като цяло най-желаната балнеоложка дестинация в Югозападна България. Заговори се много за лечебните качества на минералната вода и невероятно стратегическото разположение на селото, което започва да става любимо място за все повече туристи от съседна Гърция и Македония. Увеличи се интересът също и от граждани идващи от доста други европейски и азиатски държави. Хотелите с обозначение SPA започнаха да се увеличават и преобладават все по-добри и професионални услуги в тях. Един от тези хотели е АСПА ВИЛА, който всъщност е първият СПА хотел в село Баня и все още се ползва с най-голям престиж сред конкурентите си. Хотел АСПА ВИЛА е разположен [предстои продължение]
Виж още:
Най-успешната реклама - Радко Александров
Назад към бъдещето - Лилия Живкова
Тиим Билдинг в село Баня - Лилия Живкова

2 коментара:

Уважаеми посетители, моля изразявайте своето мнение за село Баня и хотел Аспа Вила, безпристрастно, бъдете реални в преценките и коментарите си, и само така ще помогнем за развитието на туризма в България в правилната посока. Ако нямате регистриран профил в една от посочените общности, моля изберете опция "анонимен". Благодаря предварително!

Новините от село Баня - RSS